zaterdag 7 januari 2012

Slaatje met geitenkaas, appel en bacon


Een heerlijk slaatje dat supersnel (20 minuten) klaar is!

Ingredienten voor 3 personen:

1 krop sla
20-25 kerstomaatjes
3 handjes zonnebloempitten
100 gr blokjes gerookte bacon (of spekblokjes)
1 appel met veel smaak (granny/elstar/...)
3 geitenkaasjes: crottin de chavignol
Balsamicosiroop (handig in spuitflesje)

Sla en tomaatjes reinigen.
Zonnebloempitten roosteren in een pannetje met antikleeflaag. De pitten laten afkoelen op een bordje.
In hetzelfde pannetje de blokjes bacon zonder vet krokant bakken.
(Indien je spek gebruikt het spek op een keukenpapier laten uitdruipen)
De appel in kleine blokjes snijden (max 1/2 cm).

Gereinigde sla verdelen over 3 borden.
Achtereenvolgens de bacon, pitten en appel over de sla strooien.
Daarop de tomaatjes verdelen. Hou in het midden wat plaats voor de geitenkaas.
Teken balsamicolijntjes over het slaatje (een spiraal of de "z" van zoro maar dan verschillende keren).

De geitenkaasjes doorsnijden en met de korstzijde op een schotel (geschikt voor de microwave) leggen. De kaas ongeveer 2 minuten verwarmen op 450W. Hou dit goed in de gaten want de structuur van de kaas is nooit 100% dezelfde en soms zijn ze in geen tijd klaar. De kaas mag alleen aan de randen echt gesmolten zijn.

De kaas met een spatel overbrengen op de slaatjes. Kruiden met zwarte peper.
Serveren met een stukje lekker brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen