zondag 3 augustus 2014

Linguini van courgette met basilicum

Hoogzomer, vocht en warme temperaturen, de courgetteplanten produceren dat het een lieve lust is.  Om de andere dag is er weer die oogst die je inspiratie weer uitdaagt om ze te verwerken. We deelden uit, aten deze week courgettes in allerlei vormen: gestoofd, in soep of een slaatje, in een ovenschotel, ... 
Gisterenavond zijn we er toch in geslaagd 1 courgette per persoon te verwerken, in 1 maaltijd. En in geen tijd, met weinig weinig afwas! En erg lekker!


Nodig voor 2 personen:

Flink wat olijfolie
4 teentjes verse look in schijfjes gesneden
Grof zeezout en zwate peper
2 courgettes
Geraspte parmezaanse kaas
Flink wat basilicum
Enkele zwarte olijven

En zo klaarmaken:

Courgette in linguini (gaat super met de spiraalsnijder van GEFU) of in julienne snijden.
Giet een goede geut olie in een koude pan en voeg er de looksnippers en zout aan toe.
Verwarm de pan op een middelmatig vuur en laat zo de look zachtjes garen. De look mag niet bruin bakken.
Verhoog het vuur en wok de courgetteslierten kort, de slierten moeten nog beetgaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng er de gehakte basilicum onder en schep de linguine in borden. Strooi er versgerapte parmezaanse kaas en enkele zwarte olijven over. 
Klaar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten